https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДрамата около бетонираното дърво се оказа излишна

Драмата около бетонираното дърво се оказа излишна

Бетонирано дърво предизвика множество негативни реакции сред русенци. Снимка от възмутен гражданин обиколи социалните мрежи и стана повод за дискусия за това чия е идеята и кой е излял бетона.

Дървото се намира на малка улица в центъра на града, известна с архитектурните си шедьоври- Семизовата и Симеоновата къща. Около ствола на дървото е изграден кофраж, а в основата, върху корените е излят бетон. Минаващи край него русенци изпадаха в недоумение

“Те ще изсушат дървото, защото цимента е в корените. Tо сигурно e стогодишно дърво, див орех, но това ще повреди дървото”, заяви жителка на Русе.

Човекът , разпространил снимката в социалната мрежа, лично дойде на място да се увери дали замисълът за изграждане на бордюр около ствола няма да повреди дървото. Мирослав Малчев обясни, че русенци са били подразнени най-вече от вида на бетона изсипан в корените. Добави, че никой не е знаел кой е извършил това и на кого му е хрумнала идеята.

„В първия момент като видях как е бетонирано дървото се възмутих, защото ми се видя много недомислено – стогодишно дърво да бъде по този начин бетонирано. Сега на място го виждам и има някакво циментово мляко, което ще се махне и дървото ще може да се полива, но както изгледаше по снимките – беше като кофраж някакъв”, твърди Мирослав Малчев.

От градската управа обясниха, че старото заграждение около дървото е било начупено. На общинска фирма е било възложено да премахне изпочупената каменна кашпа и да изгради нов бордюр, който след това ще бъде засипан с пръст и мястото около дървото ще се облагороди

От общината в Русе уточниха, че сместа, с която е залят коренът на дървото, е циментово мляко. Предстои, след като изсъхне, то да бъде премахнато.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X