https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусия изпраща най-новия си танк на фронта в Украйна, надявайки се да...

Русия изпраща най-новия си танк на фронта в Украйна, надявайки се да обърне развоя на войната

Русия ще изпрати най-новия си танк Т-90М “Прорив” на фронта в Украйна, надявайки се по този начин да успее да обърне хода на войната, който за момента не е в полза на Москва.

По информация на вестник “Известия” машините ще бъдат натоварени на влакова композиция и ще потеглят за украинската държава. Изданието отбелязва, че компанията “Уралвагонзавод”, считана за най-големия производител на танкове в света, е осигурила “тържествено изпращане” на тежката техника.

Т-90М “Прорив” е модифицирана версия на масовия Т-90. Това ще е най-адаптивният танк в условията на съвременните бойни действия. В новите машини ще има система за обмяна на данни в реално време, пише РИА Новости.

Според редица западни експерти обаче новият танк ще бъде лесен за поразяване заради същите недостатъци като своите предшественици, акцентирайки най-вече върху т.нар. ефект на тапата, при който куполът на танк или друга бронирана бойна машина с подобно устройство, изхвърча във въздуха под въздействието на взривените в бойното отделение муниции след вражеско попадение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X