https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъветниците на ГЕРБ в Русе се събудиха, сетиха се, че са опозиция

Съветниците на ГЕРБ в Русе се събудиха, сетиха се, че са опозиция

Общинските съветници на ГЕРБ в Русе се сетиха, че са опозиция на местната власт. Част от тях свикаха пресконференция, за да се оплачат от администрацията в Русе.

Председателят на групата съветници Орлин Дяков се оплака, че общината не изпраща свои представители на заседания на комисиите към местния парламент, което бави някои точки.

“Кметът Пенчо Милков да стегне администрацията си, тъй като такова безобразно поведение на комисии на Общинския съвет не съм виждал за 11 години като съветник”, заяви Дяков.

Комисията по икономика към местния парламент ще заседава извънредно заради предложението да бъде увеличен капиталът на „Общински транспорт“. Така ще се закупят 35 автобуса втора употреба.

Съветникът от ГЕРБ Стоян Христов е на мнение, че старите превозни средства, въпреки че ще имат еконорма Евро 5, са недопустими като вариант от екологична гледна точка.

Той мисли, че е било по-разумно да се купуват ежегодно по 10 нови автобуса, вместо да се наливат пари за втора ръка.

Изискването да са годни за експлоатация около 5 години е заради очакванията, че ще бъдат отворени европейски програми, по които общината да кандидатства за подмяна на автопарка на градския транспорт. За да стане това обаче, трябва да е изпълнена новата транспортна схема. Съветникът Светлозар Симеонов обясни, че от ръководството на „Общински транспорт“ са казали, че им трябват общо 65 автобуса, но на този етап искат поне 35.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X