https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЧенгетата иззеха над 800 реплики на маркови дрехи в центъра на Русе

Ченгетата иззеха над 800 реплики на маркови дрехи в центъра на Русе

Специализирана полицейска операция по линия „незаконно разпространение на фалшиви стоки“ проведоха на 17, 18 и 19 май служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе.

В хода на действията са проверени търговски обекти в централна градска част на Русе и в 6 от тях са установени предлагани за продажба артикули – дрехи, дамски колани, дамски чанти, брошки и др., носещи името и белезите на известни търговски марки („Emporio Armani“, „Valentino“, „Dolce&Gabana“, „Burberry“, „Armani Exchange“, „Dior“, „FENDI“, „Yves Sant Laurent“, „PRADA“, „BALENCIAGA“, „GUCCI“, „LOUIS VITTON“, „Valentino“, „Victoria`s Secret“, „KARL”, “Kenzo”, “Philip Plein”, “Lacoste”, “Calvin Klein”, “Victoria’s Secret”, “Polo”, “Luis Vuitton”, “Prada”), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

Иззети са общо 800 броя от артикулите. Образувани са четири досъдебни производства и две предварителни проверки за извършени престъпления по чл. 172 б, ал. 1 от НК.

Според първоначалните данни на засегнатите притежатели на права, е нанесена щета на обща стойност над 350 000 лв, като предстои установяването на точната стойност на пропуснати печалби от притежателите на изключителните права на марките.
Действията по разследването продължават.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X