https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПапата поздравил Петков за борбата с корупция

Папата поздравил Петков за борбата с корупция

Папа Франциск е поздравил българския премиер Кирил Петков за посоката на правителството в посока борбата с корупцията.

„Каза, че корупцията е болест. Той много вярва, че млади политици са единственият начин да се изтръгне тази болест. Каза, че тази болест е навсякъде. Поздрави ни, че основната цел е изтръгването ѝ“, каза премиерът Кирил Петков след аудиенцията при светия отец.

„Втори съвет, който ми даде – каза, че в момента се намираме в безпрецедентна криза. Инфлацията се вдига много и е много важно да се срещаме с хората и да им обясняваме, че правим всичко възможно, но има икономически фактори, които не зависят от нас“, каза Петков.

Папата също така е посъветвал българския премиер да води битката срещу корупцията и вражески сили от чужди страни по отделно. „Трябва да се опитваме борбата да става на стъпки, а не едновременно на всички посоки“, каза Петков.

Папа Франциск благословил работата на българското правителство и определил пътят му като правилен.

Относно темата за Северна Македония и свикването на КСНС, Петков каза, че би се радвал президентът да предприеме тази стъпка, тъй като има много нова информация за обсъждане. „Ако не сме в една лодка, разединението ще ни направи по-слаби“, каза Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X