https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАнатоли Станев пожела на учениците сила, за да променят статуквото

Анатоли Станев пожела на учениците сила, за да променят статуквото

Областният управител на Русе Анатоли Станев бе сред гостите на тържествената церемония по случай 24 май в Английска езикова гимназия „Гео Милев“. „Бъдете здрави, щастливи, винаги борбени и целеустремени! Желая ви живот изпълнен с пъстрота, успехи и радостни моменти! Не забравяйте уроците си и надграждайте наученото. Бъдете признателни на вашите учители и родители! Запомнете, че образованието е необятен лабиринт, изходите са много и разнопосочни, но всеки от тях е свързан с бъдещия ви успех! Не пропускайте възможностите, които съдбата ви предоставя! Този свят е и ваш! Покажете ни на какво сте способни! Бъдете сигурни, че най-доброто предстои! Нека в този ден си спомним и непреходните думи на Стоян Михайловски – „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови!“ Имайте силата да променяте статуквото и да градите съдбините на родината“, каза Станев в обръщението си.

Той благодари на учителите за изключителния им професионализъм и ентусиазъм, с които продължават да възпитават младите и да споделяте знанията си с тях. „Бъдете стожер на съвременното българско общество! Пожелавам ви несломима воля и нестихващ ентусиазъм, с които да съумявате да възвисявате българския дух.“, допълни областният управител. Припомняме, че Анатоли Станев е бивш възпитаник на учебното заведение и днес той имаше възможността да награди десет от учителите в гимназията. Те получиха отличия за изключителен принос към развитието на образованието в училището. Сред тях са Диана Димитрова, Таня Руменова, Анета Георгиева, Ралица Луканова, Силвия Драганова, Виктор Савов, Павлинка Ангелова, Магдалина Миланова, Кремена Дюлгерова и Биляна Аспарухова.

Станев поздрави и родителите на учениците за това, че са отгледали достойни българи и ги призова да бъдат винаги близо до децата си и да ги подкрепят във всяка инициатива.

По традиция тържествената церемония започна с издигане на националния флаг под съпровода на химна на Република България. Прозвуча и „Върви, народе, възродени“. Кулминацията на празника бе изпращането на абитуриентите и връчването на грамоти на 37 ученици от осми до дванайсети клас, представили достойно училището и града в национални и международни състезания, конкурси и олимпиади. Същевременно трима дванайсетокласници и по един ученик от осми и десети клас получиха еднократна парична награда в размер на 200 лева за високи постижения в сферата на математиката, природните науки, предприемачеството и екологията.

Днес бе последният ден в училище за 102 абитуриенти от АЕГ „Гео Милев“. В гимназията се обучават общо 521 ученици.

Домакин на събитието бе директорът на училището Маргарита Янакиева. Тя определи днешния празник като символ на достойнство, традиция и духовност. „Образованието е най-важната инвестиция и днешният ден не е само празник, но и олицетворение на отворена врата към постиженията“, каза тя и пожела на учениците още много успехи и винаги да бъдат устремени.

Поздравление към присъстващите отправи и Наталия Митева, която също е бивш възпитаник на гимназията и доскорошен програмен директор на „Добро образование и работни умения“ във Фондация „Америка за България.

Поздравителен адрес бе изпратен и от председателя на комисията по образование и наука в Народното събрание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X