https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВигенин няма усещането, че коалицията ще се разпадне

Вигенин няма усещането, че коалицията ще се разпадне

Нямам усещането, че коалицията ще се разпадне. Коалицията малко по-малко се научи да работи заедно. Ако спрем едни други да се критикуваме за дребни въпроси, цялата конструкция на властта ще изглежда доста по-стабилна.

Това заяви депутатът от БСП и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин пред БНТ.

Според него ИТН са останали засегнати със ситуацията за нов управител на БНБ, оттам тръгна сериозно напрежение и се надявам вече да утихне. Няма как една от партиите да направи каквото си иска, като дори “Продължаваме промяната” няма как да вземат решение без участие на останалите партии в четворната коалиция, обясни Вигенин.

Той посочи, че каквото коалицията се е разбрала досега, се е случило в решенията на Министерски съвет, в решенията на Народното събрание. Две от партиите са нови формации в коалицията – ПП и ИТН, като им отнема малко време, за да се напаснат към начина на правене на политика. Перспективата е позитивна пред коалицията и да не създаваме грешни впечатления за хората, че предстоят нови избори и че коалицията ще се разпадне, призова Вигенин.

“Отварянето на възможността с начина, по който изглеждаме публично за такива атаки изисква сериозен подход спрямо всяка една от партиите. не бива да задълбаваме в темите, които ни разделят, а да търсим баланс помежду си. Коалицията има общи ценности и те са ясно разписани в коалиционното споразумение”, подчерта зам.-председателят на парламента.

Вигенин настоя още президентството и правителството да работят заедно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X