https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщината против "Български ВиК холдинг“ ЕАД да стане съдружник във ВиК-Русе

Общината против “Български ВиК холдинг“ ЕАД да стане съдружник във ВиК-Русе

Председателят на Общинският съвет Иво Пазарджиев внася предложение на следващата сесия на ОбС, с което да се вземе решение как да гласуват представителите в Общото събрание на „Водоснабдяване и канализация“ ООД на предстоящото Общото събрание на съдружниците на 24 юни т.г.

Съветниците, които са избрани за представители – Валери Иванов, Деница Иванова, Илиан Илиев, Пламен Цветков, Дилян Саманджиев и Станимир Станчев ще трябва да гласуват против точки 4, 5 и 6 от Дневния ред, предава Бряг. В тях се иска следното: с т.4 ще се взема решение за приемане на нов съдружник в дружеството – „Български ВиК холдинг“ ЕАД гр. София и предоставяне на съгласие за прехвърляне правото на собственост на държавата чрез министъра на регионалното развитие и благоустройство върху 205 032 броя дружествени дяла с номинална стойност 1 лев всеки един, представляващи 51% от капитала на „Водоснабдяване и канализация“ ООД гр. Русе, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД гр. София.

В т.5 пък трябва да се реши промяна на дружествения договор на „Вик“ ООД гр. Русе, както следва: в текста „Държавата – представлявана от Министъра на ТРС лице“ се заменя с „Български ВиК холдинг“ ЕАД гр. София“.

А сперид точка 6 ще се избира контрольор на „ВиК“ ООД гр. Русе, ще се определя възнаграждението му и ще бъде упълномощен министърът на регионалното развитие и благоустройство да сключи договор за възлагане на контрол с избрания контрольор.

“След извършено проучване беше установено, че „Български ВиК холдинг“ ЕАД гр. София до настоящия момент не е изпълнилo ангажиментите, които е поелo, а именно финансово подпомагане на ВиК дружествата. Единствената форма на подпомагане, която ВиК дружествата са получили е под формата на парични заеми с изключително неизгоден лихвен процент. Установи се и, че подпомагането на ВиК дружествата от държавата е прекратено от 1 април тази година. До настоящия момент дружеството не е доказало необходимото ниво на експертиза, необходимо за защита интересите на държавата”, мотивира предложението си към старейшините Иво Пазарджиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X