https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАрестуваха на Дунав мост румънец, превозвал нелегални мигранти срещу 2000 евро

Арестуваха на Дунав мост румънец, превозвал нелегални мигранти срещу 2000 евро

Шофьор на микробус е задържан на граничния пункт „Дунав мост“ за трафик на мигранти. Възрастният водач е бил спрян на 2 юни около 23.00 часа при влизане от България в Румъния. Превозното средство е било предназначено за транспортиране на птици.

При проверка на микробуса, в специално предназначено за почивка място над кабината на транспортното средство, са били намерени скрити петима чужди граждани, всички мъже. В хода на разследването полицията е установила, че въпросните лица са от сирийска националност и имат намерение да стигнат до Германия, Швейцария и Австрия.

Пред полицията те са обяснили, че са се качили в транспортното средство, когато са били в България. След извършените проверки е установено, че водачът е имал намерение да им помогне да преминат нелегално държавната граница за сумата от 2000 евро. Той е задържан с мярка за неотклонение за срок. от 29 дни, предава Русе медиа.

На основание на румънско-българското споразумение петимата граждани от сирийски произход са предадени на органите на Гранична полиция на Република България за по-нататъшно разследване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X