https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНА ЖИВО: Петков обвини ИТН в облагодетелстване на разследвани фирми

НА ЖИВО: Петков обвини ИТН в облагодетелстване на разследвани фирми

В последната седмица министър Караджов от ИТН поиска безпрецедентно увеличение на бюджета от 3,6 милиарда лева. Това е отгоре на вече съществуващата сума от 2,2 млрд. лева. Това е безпрецедентен бюджет. Той поиска тези пари да бъдат платени на същите фирми, които в последните фирми бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. Това като основна причина за разпада на коалицията изтъкна премиерът Кирил Петков на брифинг на изпълнителния съвет на Продължаваме промяната.

Петков призна, че МВР шефът Бойко Рашков е бил действително предложен за нов шеф на КПКОНПИ. На това ИТН обявили “Просто не сме съгласни”. “Значи не искаме да реформираме КПКОНПИ, а искаме 6 милиарда лева за МРРБ и в следващия момент казват “просто не”.

“Готови сме да правим правителство на малцинството, но няма да похарчим нито 1 лев без надзор. И КПКОНПИ ще бъде реформирана. А Рашков ще бъде начело на този орган. 6 месеца се борим за закона за антикорупционната комисия. Няма да обсъждаме повече, внасяме го още утре”, обяви още премиерът.

И предупреди, че днес бил денят на вододела – можело да избере антикорупционната страна, можело да има и политици “за” корупцията.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X