https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството. Това каза Томислав Дончев на брифинг на партията. Според него кабинетът е претърпял провал в сферата на публичните финанси и икономическата политика.

“На тази мъка трябва да се сложи край. Тази глава от българската политика ще е позорна. Единственото, което можем да направим, е да е кратка”, допълни Дончев. По думите му провалът на правителството е налице и прогнозите на експертите били, че в продължение на 1-2 години българите ще го усещат по джоба си.

По думите на Делян Добрев в България има галопираща инфлация, но тя не се дължала на войната. „В държави, далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска от тази у нас”, подчерта бившият икономически министър. Той обясни част от инфлацията с „некадърността на това правителство” и малките компенсации, които бяха предвидени за бизнеса.

„Смятаме, че вотът на недоверие е възможност за стабилизация на политическата система и възможност за отклик на всички предизвикателства, пред които се намира страната ни. Това, което виждаме през последните дни, е абсолютно недопустимо, вредно и пагубно за българския политически живот. Това е основната причина да спрем да изчакваме политическата система сама да преодолее слабостите си и да внесем този вот на недоверие, който, надявам се, всички разумни и мислещи в перспектива депутати ще подкрепят, когато бъде разгледан в пленарна зала”, каза Тома Биков.

„Грозните скандали в управляващата коалиция правят управлението фактически невъзможното – няма политическа мощност, няма политическо мнозинство. То не може да свърши нищо оттук нататък. Чрез вота на недоверие услужливо се опитваме да сложим край на тази мъка. Ще разговаряме с всички, това ще е мерило за съвестта им”, каза още Томислав Дончев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X