https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова: Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно

Нинова: Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно

„С гласуването на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ беше отхвърлено предложението на БСП държавният бюджет да бъде гласуван днес. Това е изключително безотговорно решение, тъй като забавянето му може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа“.

Това каза след заседанието на Министерския съвет икономическият министър Корнелия Нинова.

„Не вярвайте на твърдението, че може да се гласуват социалните мерки и да не се гласува големия държавен бюджет. Да се гласуват днес разходите за пенсии и да не се гласува държавният бюджет означава, че няма откъде да дойдат приходи за тези пенсии“, обясни Нинова.

По думите ѝ блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно към хората и вредно за държавата.

„Затова се обръщам към всички да се успокоят емоциите, да надделее разумът, да приемем актуализацията на бюджета, за да осигурим хората в следващите месеци и стабилността на държавата. След това има време за спорове“, заяви Корнелия Нинова.

Тя обясни, че днес в Министерския съвет е гласувано 534 096 лв. да стигнат до 838 семейства на деца, които не намериха място в детските градини.

„Проявихме и разум по отношение на здравето на децата, като отпуснахме 15 милиона лева за строителството на 58 нови спортни площадки в училищата и ремонт на 50 стари“, изтъкна Нинова.

Тя отново призова народните представители да се успокоят и да се приеме актуализацията на трите бюджета.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X