https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария"Предатели", "мафия" и "цветарки": Крясъците в парламента вземат връх

“Предатели”, “мафия” и “цветарки”: Крясъците в парламента вземат връх

Тестът за оставката на Никола Минчев е тест – днес мафията си брои гласовете в залата. Това заяви Андрей Гюров от “Продължаваме промяната” в началото на дебатите по освобождаването на Никола Минчев като председател на
НС.

“Мафията прави ход за дестабилизиране на държавата.
Колкото и бутафорни външнополитически декори да се сложат, става дума за пари”, продължи той. “Македонският сценарий е фалшив. Няма никакви тайни договорки, всичко е измислица на Човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ”, каза Гюров от парламентарната трибуна.

Гюров защити съпартиеца си, че макар да нямал предходен опит, бързо се превърнал в един от най-успешните председатели на парламента.

По думите му целта на атаката била сплашване. Мишената бе сложена върху Никола Минчев още преди заседанието вчера, заяви той. И добави, че председателят само се е вслушал в това, което са гласували депутатите. Ако не го бил направил, пак щели да му искат оставката.

“Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република – Народното събрание”, заяви Гюроов. По думите му виковете “Македония” целят да заглушат истината. Няма как през главата на народните представители да се вдигне ветото, но има опасност задкулисието да влезе в нова коалиция, предупреди Гюров. И призова депутатите да не предават хората, които преди година са си взели държавата от задкулисието. Не бъдете мълчаливи свидетели на това поръчково разчистване на сметки, ако депутатите са упалешни, как българите да бъдат смели, настоя той.

Йордан Цонев от ДПС отправи критика към председателстващия заседанието Криситан Вигенин от БСП.

И се възмути, че не е спрял обидите към депутатите. По думите му всички, подписали искането за оставка са легитимно избрани, а искането е легитимно и с мотиви. “Не си представям да нарека, който и да е тази зала мафия, това означава да нарека всички, които са го избрали мафия”, ядоса се той.

Тошко Йорданов от ИТН пък обяви, че бил свидетел как имало случай, в които Минчев не можел да вземе решение, защото не са му се обадили от МС. Той трябва да стои над МС, защото ние сме представители на народната воля, настоя депутатът. И добави, че Минчев бил готин като чоявек, но сега ставало въпрос за професионалното му поведение, което било меко казано жалко в такива ситуации.

Николай Ангов от ПП обяви, че Слави Трифонов е подведел
целия народ, че ще се бори срещу модела ГЕРБ. “Някои хора му повярваха, някои депутати му повярваха, някои сценаристи, псевдосценаристи и псевдофинансисти повярваха, че ще получат едни постове. И помагат на лицето Слави Трифонов да извърши най-голямото предателство – да излъже храта, че ще се бори срещу ГЕРБ и после да ги предаде”, заяви той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X