https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноФотоизложба преоткрива красотата на Русе

Фотоизложба преоткрива красотата на Русе

Актьорът и музикант Александър Сано награди победителите във фотоконкурса „Преоткрий Русе“ и откри едноименната изложба на пл. Свобода. Тя събира 20-те най-добри снимки от конкурса, улавящи красотата на централните градски части, обновени с помощта на европейско финансиране.

„Благодаря на всички, които се включиха в конкурса и запечатаха духа на Русе във фотосите си. Проектите с европейско финансиране са важни за страната и града ни, защото ни дават възможност да подобрим средата, в която живеем, и да развием икономиката. С тях се доближаваме до стандарта на другите европейски държави, затова екипът на Община Русе се подготвя активно и за следващия програмен период“, обърна се към участниците в конкурса зам.-кметът Златомира Стефанова

„Не е трудно да има красиви фотографии на Русе, защото той е най-красивият град в България“, сподели Сано, който е роден в Асеновград, но е израснал в Русе.

От малко над 90 снимки, като най-добра бе отличена творбата на Петър Найденов, който спечели професионална семейна фотосесия. На второ и трето място журито класира съответно Стела Йосифова и Ивелин Иванов, които ще получат семейна вечеря в р-т Crazy fish.

Изложбата ще бъде достъпна за русенци и гости на града до 19 юли.

С нея се постави финал на информационната кампания „Преокрий Русе – градът на първите неща“, част от инициативата „Европа в моя регион“. Кампанията включва още и семеен лов на съкровища. До края на юни всяко дете и неговото семейство могат да участват като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в образователната интерактивна игра „Преоткрий Русе – Играта“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X