https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПоне по 250 лв. на ден губят Атанасова, Илиев и Яхова заради...

Поне по 250 лв. на ден губят Атанасова, Илиев и Яхова заради отказа да работят

Минимум по 250 лева губи всеки депутат от новото мнозинство заради отстътвие от пленарната зала всеки ден. Такъв е надникът на законотворците след вдигането на заплатите им през март по ставките на НСИ за тримесечието.

От русенските депутати трима отказват да работят втори ден. Това са Десислава Атанасова и Михаил Илиев от ГЕРБ, както и Ализан Яхова от ДПС.

Всеки депутат получава между 4779 лева брутно възнаграждение, без да се броят нито парите за участие в комисии, нито други добавките за постове като председател на институцията, заместник-председател или секретар, и 8 бона за дейните представители. Допълнения има и за участниците във временните комисии, както и немалки суми за представителни разходи, гориво и прочие.

Неоправданите отсъствия по правилника на парламента обаче удрят по джоба на народните избраници от ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” и с провалянето на кворума по комисиите.

А отчитането започва от утре, защото вчера всички те имат отчетено едно гласуване – по вота на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков. По правилник депутат запазва пълното си възнаграждение дори, ако само се е регистрирал за начало на заседанието.

А ако не е, надникът му е в кърпа вързан, има ли едно натискане на бутон на пулта в рамките на деня, независимо дали е бил в останалото време в популярните зали “Юг” и “Север” (близките ресторанти от двете страни на институцията – б.р.).

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X