https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВсеки съветник ще гласува само за един кандидат за омбудсман

Всеки съветник ще гласува само за един кандидат за омбудсман

Общинският съвет гласува на днешното си заседание промени в Правилника за Обществен посредник на Русе. Старейшините решиха, ако кандидатът е завършил висшето си образование извън България, той да представи удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина от НАЦИД.

След неуспешно проведена повторна процедура за избор на обществен посредник Общинският съвет взема ново решение за стартиране на процедура и определя състава на специално създадената за целта комисия.

Общинският съвет дава възможност на класираните от комисията кандидати да изложат накратко концепциите си, след което избира обществения посредник с мнозинство 2/3 от общия брой на общинските съветници. Изборът се провежда с явно гласуване. Всеки общински съветник има право да гласува със „за“ за само за един от кандидатите.

В случай на повече от един кандидат, когато при първото гласуване никой от тях не е събрал нужния брой гласове, до второ се допускат кандидатите, получили двата най-високи резултата. Изборът се извършва по същия ред непосредствено след обявяване на резултатите от първото гласуване. Избран е кандидатът, получил гласове най-малко 2/3 от общия брой на общинските съветници. Настоящият Правилник влиза в сила от момента на неговото приемане.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X