https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГешев пред Антикорупционната комисия: Не съм длъжен да ви идвам на крака

Гешев пред Антикорупционната комисия: Не съм длъжен да ви идвам на крака

Антикорупционната комисия в парламента изслушва главния прокурор Иван Гешев заради доклада, който е изпратен на ЕНП по разследването за снимките с пачки и кюлчета, за които се твърди, че са на Бойко Борисов.

“Главният прокурор не е длъжен да се отзовава на подобни покани. Още повече, че пристигна вчера в 16 ч. Надявам се това да не е от липса на държавническо отношение”, каза Гешев на влизане в парламента.

Освен него в комисията ще говорят евродепутатите Елена Йончева и Цветелина Пенкова, както и журналистите Атанас Чобанов и Иван Бакалов, които са правили частна експертиза на снимките и твърдят, че не са манипулирани.

„Не мога да си представя да прекарам петък с Елена Йончева. Може в някой понеделник, когато и без това съм в лошо настроение“, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

“Комуникацията с ЕП доста дълга. Имахме срещи с представители на ЕП, имахме срещи с европейски представители на бюджетната комисия. Българската прокуратура няма да участва в предизборни борби”, категоричен е главният прокурор.

Депутати от ГЕРБ поискаха да се направи експертиза на снимките на Кирил Петков с Лена Бориславова, каквито са правени на нощното шкафче на Борисов.

“Ако искате да се води борба с корупцията, променете закона от 1968 г. Корупция се разкрива от изпълнителната власт. Кажете ми кога на прокуратурата е докладвано за корупция по високите етажи на властта. Имаме каталог със злоупотреби на кметове, който като се закрие спецсъдът, няма да го има”, предупреди Гешев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X