https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМакедонският парламент одобри френското предложение

Македонският парламент одобри френското предложение

Депутатите в Скопие одобриха френското предложение за започване на преговори за членство на РС Македония в Европейския съюз. От присъствалите в залата 69 от общо 120 народни представители – 68 казаха „да”. Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха залата и не участваха в гласуването.

В залата обаче бяха много посланици и представители на посолствата. Там беше и Дейвид Гиър, ръководител на делегацията на Европейския съюз в Република Северна Македония.

Дискусията премина в напрегната атмосфера. Чуха се много нецензурни думи. Освен „български фашизъм”, този път от устата на заместничката на председателя на ВМРО-ДПМНЕ прозвучаха думи като „това е българска смрад” и „българска пръдня”. След това групата на ВМРО-ДПМНЕ напусна залата.

Пред парламента се събраха хора, които не подкрепят предложението. Но отзвукът не е агресивен, както се очакваше.

Дебатите в парламента в Скопие по френското предложение продължиха три дни. Очаква се до 2-3 дни представители на Скопие да бъдат в София за подписване на двустранни споразумения.

В края на юни българският парламент с огромно мнозинство подкрепи френското предложение и призова властите в Скопие също да го приемат.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X