https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМилков: Мирише ни на промишлено замърсяване, трябват действия веднага

Милков: Мирише ни на промишлено замърсяване, трябват действия веднага

В момента тече извънредна сесия на Общинския съвет за тежкотоварния трафик в нашия район. Взех думата извън дневния ред по една задушлива тема от последните часове и дни! Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в социалните мрежи:

Обръщам се към общинските съветници, към русенци и към държавните институции по отношение на замърсяването на въздуха от последните няколко дни. В писмо до Министерския съвет, до министъра на околната вода и водите, до нашата РИОСВ и до областния управител настоях до часове да бъдат предприети мерки за установяване на източника на промишлено замърсяване в Русе.

Вчера и онзи ден основна тема бяха баржите, с които румънската страна не може да се справи и просто да ги изтегли. Вчера бях в Гюргево заедно с нашия посланик в Румъния.

Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИРове ни мирише.
⚠️Мирише ни на промишлено замърсяване.
Действията трябва да бъдат предприети веднага.
Община Русе чрез мен и всички граждани чрез публични изявления от отговорните държавни институции да получат информация кой е източникът на промишлено замърсяване. Русенци се сдобиват със станции, правят разходи, дооборудват станции – не мисля, че това трябва да е техен /общински/ разход. Въпреки това русенци го правим.
Искаме действия до часове и информация пред всички кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X