https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНА ЖИВО: Парламентът обсъжда на първо четене проектозакона за КПКОНПИ

НА ЖИВО: Парламентът обсъжда на първо четене проектозакона за КПКОНПИ

Проектозаконът за КПКОНПИ влиза в Народното събрание. Парламентът ще обсъди проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати и за избор на председател на антокрупционната комисия.

Припомняме, че от “Продължаваме Промяната” поставиха условие при преговорите за съставяне на правителство с третия мандат – да бъде прието антикорупционното законодателство и министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ.

Законопроектът предвижда структурни промени в Антикорупционната комисия, като идеята е тя да бъде разделена на две структури.
Едната да има разследващи функции, а другата да се занимава само с отнемане на незаконно придобитото имущество.

Втора точка в дневния ред на Народното събрание за днес е второто четене на промени в Закона за хазарта. Измененията, внесени от депутати от “Има такъв народ”, бяха одобрени на първо четене от парламента миналата седмица.

С гласуваните промени се разширява обхватът на хазартните игри, организирани от ДП “Български спортен тотализатор” (БСТ), като към тях се включват и игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти.

С измененията се регламентира, че хазартните игри се организират чрез пунктове за залози, разположени в собствени или наети помещения от тотализатора, в собствени или наети помещения от външни лица, с които той има сключен договор за разпространение от негово име и за негова сметка; и чрез устройства за самообслужване, които са обособени и обозначени като пунктове за съответните хазартни игри.

В дневния ред е предвиден и парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова и министрите в оставка Бойко Рашков и Атанас Атанасов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X