https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЖълт код за опасни жеги в Русе, живакът скача до над 40...

Жълт код за опасни жеги в Русе, живакът скача до над 40 градуса

Днес в Русе ще бъде много горещо, а максималните температури се очаква да преминат 40 градуса. Минималните ще бъдат между 18 и 20, а максималните между 38 и 40. В сила за града е Оранжев код за екстремно високи температури.

Жълт код за потенциално опасно време заради високи температури е обявен за областите: София, София – област, Перник, Кюстендил, Кърджали, Смолян, Габрово, Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Бургас

Оранжев код за опасно време заради екстремно високи температури е обявен за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Ловеч, Русе, Плевен, Враца, Монтана, Видин.

В Русенско оранжев код е обявен и за неделя. Габрово, Силистра и Кърджали също са с оранжев код за утре.

По Черноморието ще бъде слънчево. Около и след обяд ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево ще бъде времето и в планините. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин – умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

В неделя температурите ще се повишат с още градус-два и максималните в по-голямата част от страната ще са между 36° и 41°. Ще бъде слънчево, преди обяд и почти тихо, в следобедните часове със слаб, в Дунавската равнина – умерен северозападен вятър. Ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи в източните и планинските райони. Вятърът ще стихне, а температурите слабо ще се понижат.

Във вторник и сряда ще е слънчево и горещо. Ще бъде почти тихо, само по Черноморието ще духа умерен североизточен вятър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X