https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГудрон отново потече на старото сметище в Русе

Гудрон отново потече на старото сметище в Русе

От близо месец реките от гудрон на старото сметище край Русе отново са се появили. На две места се е получил пробив в склона и е започнало изтичането на субстанция, която е остатъчна от производството на масла и битум.

Това е силно миришеща и неподлежаща на рециклиране маса от производството на бившето предприятие „Леон Таджер“, когато е работело в Русе преди години.

Местата на загробване са известни и всяка година поради високите температури се получава ново избиване и разтичане на миришещия специфично гудрон. Към момента едното стичане е само по склона и е достигнало до канала в основата. По-фрапиращ е другият пробив, където гудронът вече се стича надолу към близкия сервиз около 40 метра, предава Русе медиа.

Местните хора споделиха, че така е всяка година. Миналата година, след медийни публикации, общината е извършила проверки на място и се е свързала с фирмата, която е изграждала депото. Тогава с техника, докарана от София, гудронът е бил събран и депониран отново на територията на сметището, като мястото на избиването е било запечатано. Заради високите температури изливът и разтичането са отново на същите места и не е ясно доколко е свършена качествено работато, тъй като ситуацията се повтаря всяка поредна година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X