https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИва Николова се разделя с ПИК и напуска журналистиката

Ива Николова се разделя с ПИК и напуска журналистиката

Ива Николова напуска популярния сайт “Пик”, на който през последните 6 години беше основното лице. Днес тя съобщи пред журналисти в парламента, че молбата й за напускане вече била разписана и ще работи в ПИК до края на седмицата. Заявлението си подала преди три седмици, в деня, в който Волен Сидеров бе задържан в I РПУ в София.

Още тогава се заговори, че 64-годишната репортерка си е тръгнала от сайта, но тя продължи да се изявява в медиата. Днес стана ясно, че в края на този месец тя вече ще е извън професията. Най-вероятно журналистката се е пенсионирала, тъй като още преди 2 години е навършила необходимата възраст.

Николова не е посочила каква е причината за решението ѝ. Преди това журналистката казвала, че е уморена от професията и иска да се оттегли. Щяла да се занимава с преводаческа дейност. Малцина знаят, че Ива Николова е предовач на поезията Пушкин, на романа “Анна Каренина” на Толстой и на бестселърите на Сергей Минаев. Тя е и поетеса с няколко издадени стихосбирки, носител е на престижни поетични отличия.

През годините Николова е работила във вестниците “Новинар”, “Политика”, “Монитор” и “Галерия”. Била е в ТВ “Европа”, ТВ7 и Нова българска телевизия на Георги Гергов. Работила е и в сайта „Блиц“, а в последните години беше най-популярното лице на сайта “Пик”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X