https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДрамата с кану-каяка роди нов клуб, децата отново тренират

Драмата с кану-каяка роди нов клуб, децата отново тренират

След напрежението в кану-каяка заради разногласия между председателя на клуб „Георги Демирев“ Цвета Демирева и треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева, ситуацията намери своето решение в създаването и регистрирането на нов клуб по гребни спортове.

Той се казва „Дунав“ и треньори в него са Ева Пашева и Маринела Цонева. Тази стъпка бе предприета, тъй като след приключване на Държавното първенство в началото на август не е ясно какво ще се случи с клуба и трениращите в него деца. Цвета Демирева не желае да работи повече с двете треньорки, а децата и родителите искат да продължат заниманията си под тяхно ръководство.

Деликатната ситуация е решена с помощта на кмета на Николово Златан Ванев, който като спортен човек е влязъл в разговори със собственика на верига магазини „Пацони“ Пламен Здравков. Русенският бизнесмен е взел присърце нещата и е пожелал да подаде ръка на децата. Той е предоставил на новия клуб за безвъзмездно ползване имота си на брега на езерото „Липник“ – бивша база на гребен клуб, който е развивал дейност назад в миналото, в района на ресторант „Овчарска лъка“.

„Изключително сме благодарни на Пламен Здравков за човечността му да осигури на децата спокойствието и шампионския дух. Благодарение на него и на Златан Ванев Русе ще има отново шампиони и щастливи деца. Медалите, които се надяваме да спечелим на шампионата, ги посвещаваме на Пламен Здравков и Златан Ванев“, казаха Ева Пашева и Маринела Цонева.

Самите деца преживяват тежко това, което се случва в момента в клуб „Георги Демирев“, но след новото начало, което се поставя, са обнадеждени и щастливи. Те казват, че е важно да имат спокойствие, добри условия за тренировки и добри треньори. Подкрепят ги и родителите им, които са готови със собствен труд и средства да започнат ремонтно-възстановителни дейности на базата, за да може до средата на септември тя да е готова да поеме състезатели и треньори, пише Русе медиа.

Родители, деца и треньори се надяват на помощ и от страна на бизнеса, който да подаде ръка. Най-деликатен е въпросът с лодките, тъй като клубът се нуждае от закупуването на нови съдове. Всеки състезател сам купува единствено греблото, с което се състезава, тъй като то е индивидуално. Нужно е да се купят поне две лодки от висок клас, като една лодка струва около 2000 евро. Това е инвестиция, която се прави за години напред, тъй като лодките са много издръжливи и не се подменят често.

Новият клуб „Дунав“ е сключил и споразумение с ОП „Спортни имоти“ за достъп до вода в езерото, което заедно с наличието на база, дава правото на клуба да кандидатства пред федерацията за получаване на лиценз. Очаква се той да бъде даден през септември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X