spot_imgspot_img
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
spot_img
НачалоИзбрано от редактораДрамата с кану-каяка роди нов клуб, децата отново тренират

Драмата с кану-каяка роди нов клуб, децата отново тренират

След напрежението в кану-каяка заради разногласия между председателя на клуб „Георги Демирев“ Цвета Демирева и треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева, ситуацията намери своето решение в създаването и регистрирането на нов клуб по гребни спортове.

Той се казва „Дунав“ и треньори в него са Ева Пашева и Маринела Цонева. Тази стъпка бе предприета, тъй като след приключване на Държавното първенство в началото на август не е ясно какво ще се случи с клуба и трениращите в него деца. Цвета Демирева не желае да работи повече с двете треньорки, а децата и родителите искат да продължат заниманията си под тяхно ръководство.

Деликатната ситуация е решена с помощта на кмета на Николово Златан Ванев, който като спортен човек е влязъл в разговори със собственика на верига магазини „Пацони“ Пламен Здравков. Русенският бизнесмен е взел присърце нещата и е пожелал да подаде ръка на децата. Той е предоставил на новия клуб за безвъзмездно ползване имота си на брега на езерото „Липник“ – бивша база на гребен клуб, който е развивал дейност назад в миналото, в района на ресторант „Овчарска лъка“.

„Изключително сме благодарни на Пламен Здравков за човечността му да осигури на децата спокойствието и шампионския дух. Благодарение на него и на Златан Ванев Русе ще има отново шампиони и щастливи деца. Медалите, които се надяваме да спечелим на шампионата, ги посвещаваме на Пламен Здравков и Златан Ванев“, казаха Ева Пашева и Маринела Цонева.

Самите деца преживяват тежко това, което се случва в момента в клуб „Георги Демирев“, но след новото начало, което се поставя, са обнадеждени и щастливи. Те казват, че е важно да имат спокойствие, добри условия за тренировки и добри треньори. Подкрепят ги и родителите им, които са готови със собствен труд и средства да започнат ремонтно-възстановителни дейности на базата, за да може до средата на септември тя да е готова да поеме състезатели и треньори, пише Русе медиа.

Родители, деца и треньори се надяват на помощ и от страна на бизнеса, който да подаде ръка. Най-деликатен е въпросът с лодките, тъй като клубът се нуждае от закупуването на нови съдове. Всеки състезател сам купува единствено греблото, с което се състезава, тъй като то е индивидуално. Нужно е да се купят поне две лодки от висок клас, като една лодка струва около 2000 евро. Това е инвестиция, която се прави за години напред, тъй като лодките са много издръжливи и не се подменят често.

Новият клуб „Дунав“ е сключил и споразумение с ОП „Спортни имоти“ за достъп до вода в езерото, което заедно с наличието на база, дава правото на клуба да кандидатства пред федерацията за получаване на лиценз. Очаква се той да бъде даден през септември.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X