https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМирослав Иванов изхарчил близо 1,5 милиона от хазната на парламента за месец

Мирослав Иванов изхарчил близо 1,5 милиона от хазната на парламента за месец

Над 1,2 милиона лева, при това без ДДС, е решил да извади от кесията на Народното събрание последният му шеф Мирослав Иванов за последния 1 месец, сочи справка на Lupa.bg в Агенцията за обществени поръчки.

Малко преди депутатите да се саморазпуснат в петък (преди указа на държавния глава Румен Радев за края на 47-ия парламент – б.р.), първият сред тях е решил да купува нови компютри и за следващите законотворци, и за администрацията за внушителната сума от над 700 бона без ДДС. В нея се включва и купуването на два нови сървъра и общо 130 чисто нови настолни писита.

В рамките на голямата сума се включва и преустройството и ремонтът на стола в бившия Партиен дом, за който първо медията ни писа и който трябва да довърши замисленото още от времето на ексшефката на институцията Цвета Караянчева след опита депутатите да се преместят в новата пленарна зала.

Впоследствие, с края на ерата на ГЕРБ в управлението, те се върнаха в сградата на едноименния площад и така и не бе довършен бюфетът.

Освен тези разходи, Иванов е пуснал конкурс и за преводачески услуги на стойност 220 000 лева без ДДС, както и за гаранция и ремонт на мултифункционални устройства на разположение на канцелариите в сградата, като предварителната сума, определена за тази дейност, е 110 бона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X