https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПенчо Милков иска по-високи такси за преминаване на Дунав мост

Пенчо Милков иска по-високи такси за преминаване на Дунав мост

Да се повиши таксата за преминаване на Дунав мост. За това настоява кметът на Русе Пенчо Милков.

В момента един лек автомобил плаща 2 евро на излизане от България и 3 евро на влизане от Румъния.

Според Милков таксите са абсолютно архаични и всяка нормална държава би ги вдигнала, след като войната натовари България допълнително с тежкотоварни камиони. Сърбия например го е направила и това е довело до засилен трафик на Дунав мост 2. Така ще дойдат и много повече средства за инфраструктура.

Пенчо Милков продължава да настоява пред държавата част от таксите да идват в община Русе. Той коментира, че всяко правителство може да промени разпределението на средствата от тези такси с подзаконов акт. В момента се дават поравно пари на километър държавен път, който минава през общината. А трябва да има коефициент на натовареност и да се дават повече средства там, където минават камиони, предава Русе медиа.

Пенчо Милков сподели, че проблемът на пътя Мартен-Русе може да се реши с по-ефективна намеса на ИА „Автомобилна администрация“. Тя работи до 17.30 часа в делничните дни и без събота и неделя. Ако има дежурства през цялото денонощие, служителите ще могат да освобождават камиони, които трябва да спрат за задължителна почивка, и да им разрешат да преминат граничния пункт, вместо да стоят на опашката. По думите на кмета директорът на ИААА-Русе многократно е искал това от ръководството си, но му е отказвано.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X