https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПроф. Кантарджиев: Доближаваме плато на COVID вълната

Проф. Кантарджиев: Доближаваме плато на COVID вълната

Ще се приложат някои стъпки от плана на МС. Хубаво е един план да бъде малко по-мек, много се промени вирусът. Не е станал като грип, два пъти по- опасен е от грипа. Трябва да се контролира разпространението, трябва да се прави хубаво проверяване и да се носят маски в градския транспорт. Минаваме на втория етап, а това означава да се предвиждат маски на местата, където има много хора. Последно ще се въвеждат маски в училищата. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

От месец и половина апелирам да се върнат тестовете при личните лекари. Не мога да разбера защо не се прави, коментира още той.

Доближаваме плато на COVID вълната, особено в София, каза епидемиологът и консултант по здравните въпроси към Столичната община.

„Въпреки, че случаите се увеличават, темпът на увеличаване намалява. Всяка лято си имаме инфекции. С Омикрон не искаме да преекспонираме нещата. До голяма степен поведенчески зависи накъде ще тръгнем. Лично аз се изненадох, че толкова рано дойде този вариант на Омикрон у нас”, поясни Кантарджиев.

„Ако в семейството има болен и ако другите не са ваксинирани и не са боледували последните 4-5 месеца, и те ще се разболеят”, каза още професорът. И заключи, че сега е времето за бустер ваксините.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X