https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНиколай Събев не предаде министерския си пост заради вируса

Николай Събев не предаде министерския си пост заради вируса

Заради ковид на съпругата си транспортният министър Николай Събев не успя да предаде поста на новия служебен министър на транспорта Христо Алексиев. Тъй като Събев е под карантина, това направи неговият заместник Владимир Върбанов.

Бившият вече министър обаче коментира в социалните мрежи какво смята за особено важно като наследство, което оставя на наследника си. „Най-важният стратегически процес, който започнахме, беше създаването на национална транспортна схема. Много от превозвачите видяха в този факт нарушаване на тесния им бизнес интерес, и правят всичко възможно това да не се случи. Аз вярвам, че изграждането на НТС ще даде тласък на икономиката на България, ще подобри мобилността и транспортната свобода на хората“, написа Събев.

По стечение на обстоятелствата коронавирусът беляза по интересен начин политическата кариера на русенския бизнесмен, предава Русе медиа.

Заради заболяване от ковид той не можа да се закълне заедно с всички депутати в първия ден на 47-ото Народно събрание и го направи по-късно. Сега пък карантина заради положителен тест на съпругата му не му позволи лично да сдаде министерския пост в последния си ден като транспортен министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X