https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев: Където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

Радев: Където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения и действия. Това коментира президентът Румен Радев.

„Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на държавния глава.

Според него определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите са предизвикали. „Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки”, обясни Радев.

Той увери, че въпреки тежкото наследство, което служебният кабинет заварва – и в документално, и в техническо отношение, то ще направи максимума. „И мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото”, допълни държавният глава.

Радев посочи, че разривът, който се коментира, не е между него и социалистите. Имало обаче такъв между ръководството на БСП и левите хора, който проличал на изборите. В никакъв случай няма реваншизъм от страна на служебния кабинет, отговори той на въпрос на NOVA.

„На служебното правителство съм дал свобода на министрите да определят своите екипи, така че да предприемат най-ефективни и решителни действия за овладяване на кризата в рамките на закона”, подчерта още държавният глава.

С усмивка и „нима не трябва да се сменят министри” президентът коментира рокадите в държавните институции. И добави: „Ако говорим за политически назначения, обърнете се назад, особено в някои министерства в управлението на четворната коалиция. Тогава ще разберете какво означава политическа чистка”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X