spot_imgspot_img
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
spot_img
НачалоЛюбопитноМостът на въздишките в Русе на нова локация

Мостът на въздишките в Русе на нова локация

Мостът в Русе, който свързва хотел „Рига“ с бул. „Придунавски“ в посоката към къщата на Калиопа, от дълги години е известен и като „Мостът на Въздишките“ по аналогия с моста във Венеция. Напоследък обаче това име заслужава съвсем друго място, което води към реката – пасарелката на кея.

Още преди да бъде разрушена старата конструкция през 2018 г., витият мост бе окичен с катинарчета на влюбени. Те бяха закачени на двете предпазни прегради точно над минаващата отдолу жп линия.

Близо 4 години след построяването на новата пасарелка, мястото е припознато от младите хора като своеобразно лично пространство, където да си дават обещания и да заключат тези лични моменти с катинар, поставен на моста, пише Русе медиа.

Подобна е идеята на Моста на влюбените в Париж – Pont des Arts, и в тунела към къщата на Жулиета във Верона. В Париж обаче се наложи да бъде забранено поставянето на катинари на моста, тъй като под тежестта им конструкцията бе компрометирана. В Италия пък всяка година общинските служби преди новия туристически сезон правят разчистване, за да има къде новите влюбени двойки да оставят своето любовно послание.

Какво се е случило с катинарите от старата пасарелка не е ясно – най-вероятно са били изхвърлени, но на новия мост вече има над 200 катинара, закачени и на двете предпазни странични прегради. Някои са изключително малки, други са грамадни и помпозни. Някои от тях са предварително подготвени с гравиране на инициалите на двамата влюбени и задължителното сърце. Новият „Мост на Въздишките“ в Русе е избран така, че да може на него да се правят романтични селфита с реката и залеза.

Интересно е каква е съдбата на ключетата – дали се хвърлят долу на жп линията или влюбените отиват до Дунава, за да ги потопят във водите на реката. Още по-любопитно би било, ако се намери начин за събиране на историите, които стоят зад всяко катинарче, заключило по една любов.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X