https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПетима са задържани при специализирана полицейска акция в Русе

Петима са задържани при специализирана полицейска акция в Русе

На 16.08.2022 г. на територията на град Русе, служители от Първо РУ, Второ РУ сектори ПКП и ПИП при ОДМВР – Русе, съвместно със ССТД при ОДМВР – Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Русе е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространение на акцизни стоки без бандерол и платен акциз и престъпления против интелектуалната собственост.

В хода на операцията са задържани пет лица, както следва: М. Д. М. на 31 год. от град Русе, Т. В. С. на 24 год. от град Русе, И. Д. М. на 42г. от град Русе, М. А. А. на 24 год. от град Русе, и И. Р. Т. на 24 год. от град Русе. При проведените ПСД, изразяващи се в личен обиск, претърсване и изземване на пет адреса и три автомобила са иззети общо около 3кг. суха тревна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне, мобилни комуникатори, преносими компютри, парични суми в лева и валута и документация.

При проверка в складово помещение, стопанисвано от търговско дружество със собственик и управител Д.И. на 43г. от град Русе, са установени голям брой артикули – анцузи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки („Moncler“, „Hugo Boss“, „Nike“, „Prada“, „Philipp Plein“, „Givenchy“, „Karl Lagerfeld“, „The North Face“), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

В помещението също така са установени и 640 къса цигари без поставен акцизен бандерол, които са предадени на служители от ТД „Митница-Русе“. В хода на операцията, същият ден служителите са проверили и адрес в град Мартен, където са установени нерегистриран специализиран малък обект за дестилация на алкохол и общо 300л. алкохол без платен акциз, собственост на Д.Д. на 51г. от гр. Мартен. Иззети са алкохолът и техническите съоръжения за неговото производство. На М. Д. М. и Т. В. С. са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа“, а на И. Д. М. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X