https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенецът Иван Банчев се връща със сребро от европейското първенство по стрелба...

Русенецът Иван Банчев се връща със сребро от европейското първенство по стрелба с лък

Иван Банчев остана със сребърен медал в дисциплината рекърв при младежите до 21 години на Европейското първенство по стрелба с лък в Лилешал (Великобритания), съобщи БТА.

Малко не достигна на българина да спечели финала, който се проведе днес. Иван Банчев се изправи срещу Монти Ортон от Великобритания в мач за златните медали. Българинът беше по стабилен в началото и поведе уверено с 4:0 (25:22, 27:26). В третата серия се стигна до последния изстрел в който Иван имаше нужда от изстрел в осмицата за да затвори мача, но презадържа и изстрела му отиде седмица, което доведе до равна серия 23 и резултат 5:1.

Следващите 2 серии също бяха инфарктни и британецът спечели с по една точка всяка, което доведе мача до равенство 5:5 след всички официални изстрели. Победителя трябваше да се реши от по един изстрел за състезател, който е по-близо до центъра печели титлата. Монти Ортон стреля пръв и уцели 8-ца. Всичко беше в ръцете на Иван и вятъра който духаше на терена. Банчев също уцели осмица, а измерванията показаха че осмицата на британеца е по-близо до центъра.

Иван Банчев достигна до финала след като се нареди 25-ти в елиминационната схема от 54 участника с 635 точки. И последователно елиминира пет противника.

Българите в състав Иван Банчев, Патрик Великов, Благой Тодоров и Мария Павлова водени от националния треньор Иван Иванов и треньора Венцислав Великов записаха едно от най-успешните си участия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X