https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПредизборните циркове започнаха: ГЕРБ и СДС с екзотична оферта за кметската заплата

Предизборните циркове започнаха: ГЕРБ и СДС с екзотична оферта за кметската заплата

Извънредните парламентарни избори събудиха от зимен сън иначе мълчаливата опозиция в Общинския съвет в Русе. След провала на извънредното заседание на местния парламент от ГЕРБ и СДС дадоха брифинг, на който подхвърлиха предизборни опорки.

“За първи път от 25 години Общинският съвет е бламиран и то по инициатива на своя председател. В Русе има страшно много наболели проблеми, но това е нормално, защото винаги, когато БСП управлява, оставя дупки и кризи. Хубавото е, че тяхното време изтича”, заяви шефът на СДС Станимир Станчев.

Той предложи общинските съветници в Русе да не взимат заплата до края на мандата си, като ГЕРБ и СДС ще го подкрепят, но предложението трябва да бъде от БСП.

“Ако русенската община е в лошо състояние, ще помоля колегите от БСП да внесат предложение, което ще подкрепим – до края на мандата общинските съветници да се откажем от възнагражденията си”, допълни Станчев.

Съветникът поиска от заплата да се откаже и кметът на Русе, както и неговите заместници, което е меко казано екзотично, тъй като поставя в изключителна зависимост управленците. Подобно решение би довело до неизбежни корупционни практики.

Разбира се, всичко това е евтин предизборен пиар. Ако на съветниците от ГЕРБ и СДС не им пукаше за възнагражденията си, то те щяха сами да внесат подобно предложение, а не да чакат друга политическа група да го стори. Нещо, което така или иначе няма да стане.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X