https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе отпразнува 137 години от Съединението

Русе отпразнува 137 години от Съединението

С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война русенци отбелязаха 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Под звуците на тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният караул посрещна гражданите.

Своята почит отдадоха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и техните заместници, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на политическите сили и ученици от русенските училища.

„137 години след Съединението на двете български територии има какво да желаем по отношение на единността си. И нека не само на днешния ден се взираме в примера на родолюбците преди нас и поставяме доброто на България на първо място. Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението“, каза в словото си към русенци кметът Пенчо Милков.

Празничната церемония завърши със служение на Н.В.Пр. Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия и полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X