https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗапочна изграждането на новата скейт площадка в Русе

Започна изграждането на новата скейт площадка в Русе

В присъствието на кмета Пенчо Милков, представители на фирмата-изпълнител и младежи от скейт общността бе направена първата копка от изграждането на нова скейт площадка в Русе.

„Това е съоръжение, което отдавна трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние трябва да им осигурим необходимото пространство за това“, каза кметът. Площадката ще бъде разположена в Парка на младежта, в участъка встрани от алея „Перистери“, в непосредствена близост до Алпинеума.

„Обичам природата и това бе едно от условията ми към изпълнителите – нито едно дърво да не бъде отсечено и самата площадка да бъде съобразена и с наличната растителност, да бъде част от нея, а не да я нарушава“, допълни кметът.

Проектантът на площадката Георги Георгиев потвърди, че при реализирането ѝ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, за да бъде съобразен проектът с всички особености на парка, вкл. любимата на много русенци мечка и Алпинеума.

Скейт частта възлиза на 960 кв. метра и в тях ще се включат две основни секции – боул и стрийт (с елементи от градската среда), разказа Георгиев. Различните елементи дават възможност на площадката да карат от начинаещи до напреднали. Специализираната настилка предполага добра скорост при каране и изпълнение на по-технични трикове и в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум, както досегашните метални съоръжения до Дома на културата.

Изпълнителят на дейностите е “Джерамис Интернешънъл” ООД. Фирмата е изградила модерните скейт паркове в Добрич, Самоков, Бургас, Стара Загора и Поморие. По думите на проектанта русенската площадка е планирана изцяло съобразно скейтърите и последните тенденции в техните спортове. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 6 месеца.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X