https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКметски наместник на русенско село влезе във "Фермата"

Кметски наместник на русенско село влезе във “Фермата”

Кметският наместник на русенското село Пепелина Георги Корчев е сред участниците в осмия сезон на “Фермата”. Той е на 47 години от Русе.

Никой от рода му не е бил свързан със земята. Самият той дълго се е занимавал с търговия, но стресът му дошъл в повече. Кандидатствал за кметски наместник на Пепелина и тази година празнува първите си 7 години селски живот.

„Откакто земята стана моят храм, започна да ми се намества акълът. Думите съвест, чест, достойнство, вяра, доброта и смирение са собствените ми Божи заповеди. Опитах се да загърбя суетата, завистта, стремежа към материалното. Разказвам на хората, че на село животът е по-красив, храната – по-вкусна, а удоволствието от свършената работа – по-голямо“, казва Георги. За него „българщината“ е стремежът към старите ценности и традиции.

Георги е работяга. Умее много неща – готви, меси хляб, зида, строи. Тежи си на мястото. Определя се като широкоскроен човек, толерантен към чуждите мнения, вяра и навици. Същевременно има болезнено чувство за чест, достойнство и справедливост.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X