https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенец хвана трофеен распер край Пиргово

Русенец хвана трофеен распер край Пиргово

Голям екшън се е разиграл на брега на Дунав край русенското село Пиргово в топлата вечер на 7 септември. Двамата приятели и колеги от Русе Валентин Борисов  и Светломир Камбуров преследвали на спининг трудните дунавски распери. Към 19,30 часа на въдицата на Валентин налетял много голям распер, какъвто досега не са хващали.

Последвала много яростна съпротива, но куката издържала на всички изпитания и рас­перът е докаран в плитчините до брега, където е защипан с грипер, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.

Веднага са взети габари­тите му: тежи 5,4 кг и има дължина от 82 см. Последвала е фото­сесия, при която двама приятели се снимали, за да запазят моменти от този невероятен тро­фей.

Валентин Борисов е с кра­тък стаж в спининговия рибо­лов. Едва от миналата годи­на се е запалил и то най-вече заради възможността да из­лиза заедно с по-опитния си колега Светломир. В случая го е споходил късметът на начинаещия, а той все пак се е справил перфектно в критичните ситуации, пише “Бряг”.

Трофейният распер е нападнал изкуствена при­мамка “Самурай”, ръчна из­работка на Майстор Веско, познат в местните рибарски среди като Бай Вес. Ползвал е стандартна спинингова въдица с дължина 2,40 м, с която обикновено лови по Дунав.

Интересно е да се отбе­лежи, че в този ден реката, макар и все още доста ниска като ниво, е била замътена и това е основна причина да се примами такава голя­ма риба. Едрите распери са изключително предпазливи и в нормални условия и по-избистрена вода са неуло­вими.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X