https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора217 ученици по-малко ще влязат в класните стаи в Русенско тази година

217 ученици по-малко ще влязат в класните стаи в Русенско тази година

Новата учебна година ще започне нормално навсякъде в Русенско в това увери началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгива областния управител Анатоли Станев.

Общият брой на учениците от 1-и до 12-и клас, които се очаква да влязат в класните стаи в региона, е 18 647, което е с 217 по-малко спрямо предходната година. Намалява и броят на децата, които за първи път ще прекрачат училищния праг. В цялата област първокласниците ще бъдат с 95 по-малко спрямо 2021/2022 учебна година. Утре за първи път училищният звънец ще бие за 1500 деца от региона. Над 79% от тях или 1188 са от община Русе. За сравнение през изминалата учебна година техният брой бе 1225. Припомняме, че училищата в областта са 68. От тях 42 се намират в община Русе.

Утре се предвижда областният управител Анатоли Станев да открие учебната година в АЕГ „Гео Милев“. „Днес е специален ден, ден, в който нашите деца прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на знанието и да се превърнат в следващите строители на съвременна България! Благодаря ви за изключителния професионализъм и воля, с които възпитавате младите и споделяте знанията си с тях! Продължавайте да работите все така отдадено и усърдно всеки ден, час по час за бъдещето на България. Надеждата за по-доброто утре се крепи на вас и вашите възпитаници!“, заявява Станев в писменото си поздравление по случай 15-и септември до всички директори и учители от Русенско. На учениците той пожелава здраве и дръзновение.

„Бъдете смели и постигайте мечтите си. Вие можете, вие сте хората, които ще променят страната ни“, казва още той на учениците. Областният управител апелира и към родителите да бъдат до децата си и да ги подкрепят във всяко начинание. „Вярвайте в тях и им давайте кураж. Те заслужават вашата подкрепа“, допълва Станев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X