https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДвойно увеличение на цените на жилищните ремонти в Русе

Двойно увеличение на цените на жилищните ремонти в Русе

Двойно са се увеличили цените на жилищните ремонти в Русе спрямо миналата година. Поскъпването на материалите, горивата и липсата на квалифицирана работна ръка сериозно влияе на разходите. Това кара русенци да правят предимно аварийни и неотложни ремонти.

Преди година и половина Христо Христов купува къща близо до Русе. За основен ремонт на имота заделя 40 хиляди лева. Рязкото покачване на цените на строителните материали обаче обърква плановете на семейството.

Неделчо Тодоров е в строителния бранш над 20 години. Казва, че заради високите цени в момента се правят предимно неотложни ремонти. В края на лятото основно се поправят покриви, като в момента те струват три пъти по-скъпо, отколкото миналата година.

“Налагаше ми се да правя навес, трябваше да купувам дървен материал. Преди като беше гредата 10-12 лева, сега е от 32 до 35 лева, според размера. Опитахме се да компенсираме нещата от цената на нашия труд. Навремето работихме на 12-13 лева картона, сега се работи от 25 лева нагоре само труд за квадрат. Материалите са много скъпи. Боядисването същата работа – ако миналата година работихме на 4 лева, сега работим на 7,8 лева квадрата”, заяви пред БНТ Неделчо Тодоров.

Наемането на неквалифицирани майстори често води до ремонт на ремонта, което допълнително увеличава разходите на клиента. Затова от строителния бранш съветват хората да се доверяват на лицензирани фирми, които дават гаранция за свършената работа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X