https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Д-р Симидчиев показа взаимовръзката между мръсния въздух и здравето ни

Д-р Симидчиев показа взаимовръзката между мръсния въздух и здравето ни

Дискусия, посветена на темата за мръсния въздух и как влияе той на здравето, организираха от “Демократична България” в Русе. По покана на водача на русенската листа Надежда Йорданова и екоактивиста Иван Белчев гост на срещата бе д-р Александър Симидчиев.

Той е специалист по белодробни и вътрешни болести, както и по здравен мениджмънт, с над 30-годишен опит. Д-р Симидчиев има активна позиция по темата за опазване на околната среда, председател е на сдружение „Въздух за здраве”.

Като народен представител от “Демократична България” в 45-ия парламент той оглавяваше и парламентарната комисията по здравеопазване.

1/4 от хроничните заболявания са предизвикани от въздушното замърсяване, сочат здравните данни. Ето защо на срещата русенци разискваха проблема с качеството на въздуха и замърсяването с фини прахови частици, чиито основни източници са транспорта, битовото отопление, предприятията-замърсители, които не спазват еконормите и българското законодателство.

Сред участниците имаше екоактивисти, които са с активна гражданска позиция и с отношение към необходимостта от законови промени, които да доведат до положителни проблемите не са само в родния им град Русе, а и в цяла България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X