https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПосланикът ни в Пакистан, когото разкараха заради "Бентли", се завръща на бял...

Посланикът ни в Пакистан, когото разкараха заради “Бентли”, се завръща на бял кон в РЗИ-Русе

Бившият директор на УМБАЛ „Канев“ – Русе и бивш посланик на България в Пакистан доц. д-р Александър Парашкевов се завръща в сектора на здравеопазването. От 3 октомври той ще оглави официално Регионалната здравна инспекция в Русе като директор, след като Министерството на здравеопазването проведе конкурс за длъжността.

Военният лекар доц. Парашкевов бе на поста директор на болницата едва няколко месеца, след което бе назначен на дипломатическия пост в Пакистан през 2019 г. Само година по-късно той бе отзован, след като избухна скандал около луксозния автомобил “Бентли”, който доц. Парашкевов поискал да внесе за нуждите си като посланик.

Така колата е била освободена от данъци и мита, получила и дипломатически номер. Впоследствие обаче пакистанската полиция заловила местен гражданин да управлява автомобила с пълномощно от посланика, че я стопанисва.

Реално колата е била внесена за пакистанеца, но без да бъдат платени мита и данъци, освен това той я карал с дипломатически номер, обяснили пакистанските власти. Парашкевов декларирал, че пакистанецът с бентлито работи в посолството, но заради дипломатическия скандал бил изтеглен от Исламабад. Колата е регистрирана обаче на името на посланика.

“В МВнР бяха установени редица обезпокояващи факти относно действия на посланика ни, които бяха потвърдени след извършена проверка по разпореждане на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Събраните данни, потвърдени и нота на пакистанското МВнР, са изпратени на главния прокурор на Република България”, написаха при отзоваването му от външното министерство.

В момента отново темата с „Бентли“-то излезе на дневен ред, след като стана ясно, че колата е била открадната от Англия и е намерена пред луксозно имение в Карачи, пише Русе медиа.

Стойността ѝ е половин милион долара. В момента върви разследване в Пакистан, а автомобилът е конфискуван от пакистанската митница.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X