https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКубрат Пулев: Българските политици са брутално нагли

Кубрат Пулев: Българските политици са брутално нагли

Брутално откровен. Такъв беше Кубрат Пулев в студиото на bTV в изборния ден. Той направи на пух и прах българските политици в интервюто си пред Росен Цветков.

„Българските политици на нагли, те са брутално нагли. Докато народът мизерства, те си купуват и продават депутати, разменят се милиони за депутатски места, депутати се взимат под наем. Жалко е, че точно един спортист като мен се налага да го признае, но ние просто ударихме дъното“, избухна един от най-добрите боксьори в тежка категория в света, който преди година отказа да влезе в политиката.

Пулев бе изключително емоционален, когато стана дума за начина, по който у нас живеят възрастните хора:

„Мъчно ми е, болно ми е, защото това е моята България, а тук, българските политици са обрекли на съсипия възрастните. Недопустимо е да взимат пенсии от по 300-350 лева, та България е държава от Европейския съюз. Тези хора са работили цял живот в името на страната си. Дали са си живота, работили са честно и съвестно, а за тях няма кой да се погрижи. Гледам ги, милите, в някое кафе или ресторант как се свиват и направо душата ми се къса.“

Кубрат, който бе на косъм да основе собствена партия, обвини българските политици в тотален егоизъм:

„Всеки се бие в гърдите и говори „аз“, „аз“, но когато правиш нещо, не трябва да говориш за него. Хората ще го видят по действията ти. Яд ме е само, че много хора се обезвериха и не искат да гласуват, а когато не излизат да гласуват, те се предават.“

Има ли прилика между мръсните игри в политиката и мръсните игри в бокса?

„Човек трябва да бъде на първо място чист сам за себе си и пред съвестта си, а аз до тук виждам само лични стремежи и интереси. Народът ни не е глупав. Народът ни, за да се довери, той трябва да види нещо качествено. Макар че много пъти вече го лъгаха. Аз бях малко дете, когато наблюдавах игрите на политиците. И до ден днешен те са същите.

А защо Кубрат Пулев се разграничи от политиката, когато имаше многократно възможността да влезе в нея по категоричен начин с целия авторитет и тежест на своето име?

„Защото, за разлика от много други, които се стремят към политиката, аз не съм изкушен от нищо. Моето изкушение би дошло единствено, ако има как да се постигне нещо в името на българския народ.“

Боксьорът, донесъл изключителна слава и гордост на България по света през последното десетилетие използва ефира на bTV, за да отправи специално послание към българите:

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X