https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДемокрация: Двама гербери се отказаха от депутатските места, за да влезе Георг...

Демокрация: Двама гербери се отказаха от депутатските места, за да влезе Георг Георгиев

Лидерът на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференциални гласове в Ловеч, се отказаха от депутатските си места.

От ЦИК потвърдиха, че заявленията на Миховски и Грънчаров са били одобрени днес, съобщи OFFNews. В Ловеч Георг Георгиев е получил едва 295 преференциални гласа, Миховски – 1457, а Грънчаров – 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, но имат достатъчен брой преференции, за да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, но там партията получава само три мандата и в Народното събрание влизат първите трима – Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отказа на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

След днешното заседание на избирателната комисия заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ от депутатското място също е било одобрено. Борисов отказва да бъде народен представител от два района – в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов обяви намерението си да не става депутат, министър или премиер.

По-рано днес и заявлението на бившия транспортен министър Николай Събев, който водеше листата на “Продължаваме промяната” в Русе, също бе прието от ЦИК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X