https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Новите осем: Какво знаем за русенските депутати в 48-ия парламент

Новите осем: Какво знаем за русенските депутати в 48-ия парламент

Изборите минаха, Централната избирателна комисия обяви имената на новите народни представители и сега топката е в ръцете на президента Румен Радев, който трябва да насрочи първото заседание на 48-ия парламент.

Русе отново излъчи осем от 240 народни представители, които би трябвало да лобират за интересите на региона. Кои са те?

ГЕРБ-СДС излъчи двама народни представители

Десислава Атанасова е родена в Дулово. През 2001 година получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство, през 2009 година по политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през средата на 2011 година по европейска интеграция в същия университет.

От 2002 година е съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 година е юрисконсулт в Областния диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 година и в Многопрофилната болница за активно лечение. От 2011 година е адвокат в Адвокатска колегия – Русе.  Междувременно тя е и общински съветник в Общинския съвет на град Русе и председател на Комисията по законност, обществен ред и сигурност. Между 2009 и 2012 година е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41-тото Народно събрание. От 14 юли 2010 година е председател на парламентарната Комисия по здравеопазване. Малко след това става министър на здравеопазването. Атанасова е депутат и в 42-тото, 43-тото, 44-тото, 45-тото, 46-тото и 47-тото Народно събрание. Председател е на парламентарната група на ГЕРБ – СДС в последните три парламента.

Драгомир Драганов е роден през 1958 година в град Бяла. Висшето си обучение завършва в Икономически Университет Варна – „ Управление на индустрията “, магистър. Член е на Съюз на демократичните сили от 1990 година, регионален ръководител на Съюз на демократичните сили от 2015 година и член на НИС от 2006 година. Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла в срока от 1990 година до 1995 година.

От 2003 до 2007 година е общински консултант в Община Две могили, а от 2007 година до 2011 година е кмет на общината. От 2019 година досега още веднъж определен за общински консултант в Община Две могили. Ръководи успешен  бизнес  в сферата на текстилната промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, зали за спорт и здраве. Бил е президент на ФК „ Бенковски “ – Бяла и ФК ” Филип Тотю ” – Две могили, както и член на директорски съвет на ФК „ Дунав “ Русе.

“Продължаваме промяната” също изпраща двама народни представители

Рена Стефанова е родена на 1 януари 1966 г. в село Ново село. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като стажант-съдия в Окръжен съд – Русе, прокурор в Районна прокуратура – Русе, а от 1995 г. е адвокат. Осъществява правна защита и съдействие в областта на гражданско, търговско, административно право, както и по правни проблеми, свързани с всички видове транспорт и логистика. Предоставя услуги в качеството си на медиатор. Народен представител е в 47-тото НС.

Димитър Недялков е роден на 14 август 1979 г. в град Варна. Завършил е средното си образование в Математическа гимназия „Баба Тонка “ –  Русе. Магистър по специалностите: „Международен транспорт и логистика“ и „Управление на производството“ от Икономическия университет във Виена, Австрия.

Притежава международен опит в сферата на управлението на недвижими имоти, инвестиции и логистика. Заемал е ръководна позиция в компания, развиваща инвестиции в различни сектори в България и Европа. Повече от 10 години е бил изпълнителен директор на българско акционерно дружество, предоставящо възможности за развитие на местни и чуждестранни производствени и логистични компании. Управлявал е международни инвестиции в Румъния и Австрия. Народен представител е в 47-ия парламент.

ДПС отново изпраща Ализан Яхова

Ализан Яхова е родена на 11 юни 1973 година в Русе. Завършила е Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов със специалност „Финанси”. Голяма част от професионалния си опит и реализация е придобила в системата на ДФ „Земеделие”, минавайки през всички експертни нива. Била е директор на Областна дирекция на ДФ „Земеделие” – гр. Русе, от ноември 2002 до април 2005 г. заема длъжността главен икономист на Фонда. От 2005 година е зам.-изпълнителен директор, с ресор „Държавни помощи”. През 2009 година за няколко месеца е била директор на фонд “Земеделие”. Народен представител е в 47-ия парламент.

БСП отново има един депутат

Иван Иванов е роден на 13 август 1975 г. в гр. Шумен. Завършва средното си образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. Вапцаров“. През 1999 г. придобива магистърска степен по история в Софийския университет, а през 2006 г. и магистърска степен по право във Великотърновския университет. През 2000 г. завършва Школата за запасни офицери в гр. Шумен. През 2016 г. защитава докторска степен по история, а от 2018 г. е доктор на науките по управление на информационни процеси. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат и административен като общински съветник. Народен представител в 42-тото, 43-тото, 44-тото, 45-тото, 46-тото и 47-тото  Народно събрание.  На 13 декември 2021 г. е избран за министър на земеделието в правителството на Кирил Петков.

“Възраждане” за първи път с мандат от Русе

Златан Златанов е роден през 1979 г. в Русе. Той е с висше юридическо и висше икономическо образование. Работи като адвокат. Дългогодишен младежки активист и председател на Студентския съвет на Русенския университет (1999-2004), председател на КС на Националното представителство на студентските съвети, председател на съвета на съдебните заседатели (2000- 2005), член на Адвокатски съвет на Адвокатска колегия – Русе.

“Демократична България” заложи на местен депутат

Иван Белчев е градски и екоактивист от Русе. Работи като консултант на свободна практика в сферата на рекламата и уеб дизайна. Участва активно в екологични становища за замърсяващи производства в Русе и вижда нуждата от законови промени за решаване на проблемите в сферата не са само в родния му град, а и в цяла България. Иван Белчев е завършил висшето си образование в Германия. След като достига професионален успех, започва да търси удовлетворение чрез доброволчески инициативи в родния си град Русе. Основател е на групата за решаване на малките проблеми в градската среда “Писмо до кмета на Русе”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X