https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПровал: Плевнелиев и Паси не могат да съберат контактната група

Провал: Плевнелиев и Паси не могат да съберат контактната група

Росен Плевнелиев и Соломон Паси не могат да съберат контактна група, която да координира предстоящите преговори. Бившият държавен глава и бившият външен министър бяха посочени от лидера на ГЕРБ като хората, които ще модерират преговорите. От ГЕРБ определиха и четири сфера за търсене на допирни точки – атлантизъм, финанси, социална сфера и правосъдие.

Плевнелиев е търсил ПП и ДБ, но от партията на Асен Василев и Кирил Петков отказали да посочат хора за контактната група, с мотив че вече имат решение да не преговарят с ГЕРБ. От ДБ пък се оправдали, че чакат Национален съвет на обединението да вземе окончателно решение, пише “Труд”.

Преди да бъде конституиран парламентът и да бъдат създадени парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание.

Това заяви Росен Костурков, избран за депутат от “Продължаваме промяната”, по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Той подчерта, че решението на ПП е да бъдат опозиция.

Освен за Митрофанова на срещата в НС за разпределяне на местата в пленарна зала бил повдигнат и въпроса дали на откриването трябва да присъства посланика на РСМ, след като в Скопие по време на футболна среща бе освиркан химна ни.

Единствената тема, по която засега нямало въпроси и разминавания е разпределянето на ведомствените жилища на депутатите, коментира участник в срещата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X