https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков за водния цикъл: Няма да приема участък, който не е...

Пенчо Милков за водния цикъл: Няма да приема участък, който не е възстановен качествено

Бих могъл да вляза много остро и това би било много популярно действие от моя страна – да спираме работата на изпълнителите, да се съдим с тях, но това в крайна сметка би се отразило на нашите сметки за вода, защото всички санкции ще бъдат включени като компонент при ценообразуването ѝ. Това каза кметът на Русе Пенчо Милков след вчерашното изслушване на шефа на ВиК-Русе на заседанието на Общинския съвет.

“Назад във времето при подготовката на проекта “някой” е избрал фирма, която да бъде ръководител на проекта и то за сумата от близо 1 милион лева. Но тя реално не ръководи водния проект и сме принудени ние – Общината, да поемем тази функция, каквото и да ни коства, за да бъде той завършен успешно”, допълва той.

Милков е категоричен, че общината не е страна по договора за ВиК проекта. “Съответно не разполагаме с парите, чрез които да оперираме по него и да задържаме средства заради некачествено изпълнение. ВиК трябва да докажат пред финансиращия орган, че са подобрили качеството на водоподаването и са намалили авариите. Ако не успеят да го направят, дружеството трябва да върне средствата и това също би се отразило сериозно на цената на водата”, смята градоначалникът.

Той е подписал няколко нови констативни протокола – за запрашаване, за струпване на строителни отпадъци, за неспазване на срокове на временни организации на движение.

“Категоричен съм – Община Русе няма да приеме участък, който счита, че не е качествено възстановен. До момента не сме приели нито една улица, като сме издали предписания за отстраняване на нередности по десетки улични платна”, допълва Милков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X