https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКабинетът отпуска над 80 млн. лв. за бежанците от Украйна

Кабинетът отпуска над 80 млн. лв. за бежанците от Украйна

Служебният кабинет одобри изменение на Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и от държавния бюджет, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С изменението се осигуряват средства в размер на над 80 млн. лева, които ще бъдат насочени за изпълнението на мярка за подпомагане на настаняването на бежанци от Украйна, потърсили убежище на територията на България.

Изменението е свързано с включване на мерки по линия на сближаването на бежанците в Европа (CARE), финансирани със средства от транша за 2022 г. по инструмента REACT-EU, както и актуализация на индикаторите за изпълнение, свързани с финансовите инструменти.

Преди дни украинското правителство призова жителите, избягали от страната заради войната, да не се връщат преди пролетта, поради щетите, нанесени на електроснабдителната и отоплителната система. „Ако имате възможност, останете и прекарайте зимата в чужбина!”, заяви заместник министър-председателката Ирина Верешчук по националната телевизия, цитирана от ДПА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X