https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев към ГЕРБ-СДС: България е в тежка криза, към първия мандатоносител се...

Радев към ГЕРБ-СДС: България е в тежка криза, към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда

Президентът Румен Радев започна консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той прие представители на най-голямата парламентарна група – ГЕРБ-СДС.

„Вярвам, че осъзнавате, че това е една огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа, социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което да може да поеме отговорност в тези трудни времена“, обърна се президентът към Десислава Атанасова, Костадин Ангелов, Томислав Дончев, Даниел Митов, Деница Сачева и Делян Добрев.

Той поиска от тях да споделят оценката си за вероятността за съставяне на такова правителство и с кого, както и на какъв етап се намират преговорите с другите политически сили.

„Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната ни редовно управление, но и да се гарантира живота на 48-ото Народно събрание, което има да свърши огромен по обем работа“, каза още Румен Радев.

“Важно е и вашето отношение към бюджета – дали той ще избегне неизбежния предизборен елемент, дали ще даде възможност за изпълняване на приоритетите. Вие сте сред партиите, които определиха конкретни антикризисни приоритети, интересно е как ще се реализират те. И разбира се, вашите предложения за решение за възлагане на МС за предоставяне на въоръжение и военна техника на Украйна от страна на Българската армия”, посочи държавният глава.

„Разбирайки своята отговорност и в изпълнение на конституционните разпоредби сме тук, за да проведем тази консултация по въпросите, които Вие поставихте, свързани с бюджета, Плана за възстановяване, множеството кризи, модернизацията на армията и други теми, които стоят пред българското общество“, каза от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Българският парламент вече функционира и се провеждат изслушвания. Днес има много дълъг дебат по Плана за възстановяване и устойчивост и проект на решение, който ПГ на ГЕРБ-СДС внесе. Той е свързан с всички закони, които непременно според нас трябва НС да приеме, така че да могат да се реализират целите на Плана. Най-важната цел е да се реализират финансовите приходи от това“, обясни Атанасова.

По темата за бюджета тя посочи, че едно от основните предизвикателства ще бъде предстоящата зима и доходите на хората.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X