https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКризата удари и без това бедната празнична украса в Русе

Кризата удари и без това бедната празнична украса в Русе

В Русе започна поставянето на светещите елементи от Коледно-новогодишната украса на града. За разлика от миналата година, когато броят им е бил около 800, то тази година светещите елементи и пана, които трябва да се монтират по стълбове, улици и квартали, не надхвърлят 600 броя.

Причината е, че при демонтирането им след миналогодишните празници при около 200 от тях са били установени различни дефекти и не са светели. Тъй като не са били предвидени средства за техния ремонт, в момента се поставят само такива, които работят. По същата причина в светещата украса няма да присъстват и нови елементи.

Намален е и броят на хората, които се занимават с тази задача, и затова екипът на ОП „Русе арт“ е започнал монтирането на украсата доста по-рано. Целта е да се успее в срок и градът да светне празнично и с настроение.

Вече са поставени украсите в крайните квартали, а от около седмица се работи в централната градска част, предава Русе медиа. Монтирани са звездичките и светещите небеса и в момента се поставят елементите по площада. Очакванията са до края на този месец всичко да е готово и да се пристъпи към свързването им към ел. захранването на уличното осветление.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X