https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКметът Пенчо Милков остро осъжда поредния случай на агресия в Русе

Кметът Пенчо Милков остро осъжда поредния случай на агресия в Русе

Остро осъждам актовете на агресия на непълнолетния младеж от Русе, посегнал на свои връстници, за което медиите и органите на реда научиха едва преди ден.
Като баща на три деца изпитвам крайно негодувание към дързостта, с която един непълнолетен си позволява да бъде физически и психически агресор. И то нееднократно. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

“Говорим за спортист, който съзнавайки силата си, я използва, не за да бъде пример или защитник на по-слабите, а тъкмо обратното. Няма да спра да се вълнувам от темата за насилието, защото смятам, че в днешно време хората стават все по-апатични, по-негативни и по-агресивни помежду си. Не можем да останем бездушни към тези процеси и да ги приемаме като нормално явление”, категоричен е градоначалникът.

“Заедно, като общество, сме отговорни да се грижим за израстването на децата ни. Да им даваме ежедневен пример за уважение и достойно поведение в обществото и у дома. Плашеща е тенденцията на подобни инциденти, които се случват на практика всеки ден, но за много от тях дори не разбираме. Най-бруталните стават храна за медии и публика, но истината е, че ВСЕКИ акт на насилие, без значение от формата му, оставя дълбок белег. Както за жертвата, така и у агресора”, допълва Милков.

“Като кмет на Община Русе заявявам пълната си подкрепа към органите на реда и абсолютна готовност за съдействие в течение на разследването. Община Русе ще продължи да се грижи за повишаването на сигурността по улиците и обществените места. Закупуваме десетки нови камери, които да включим към системата за 24-часово видеонаблюдение с постоянна връзка с МВР. Изграждаме осветление на места, на които никога досега не е имало. През януари работа ще започнат и първите общински полицаи – нещо, за което се борим от месеци. Целта на всички тези мерки е да направим живота в града ни по-сигурен. Едно невидимо благо, което оценяваме именно в такива моменти. Мнозина смятат, че справедливост няма и никога няма да има, но аз бих казал, че справедливостта започва с точно такива малки стъпки в правилната посока. Вярвам, че колегите от прокуратурата ще направят необходимото, за да има наказание за виновника”, допълва кметът на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X